Skip Navigation LinksHome | Nieuws | Innovatiefonds Overijssel zet voor € 3,65 miljoen aan nieuwe leningen uit

Innovatiefonds Overijssel zet voor € 3,65 miljoen aan nieuwe leningen uit

Het Innovatiefonds Overijssel (IFO) heeft voor in totaal € 3,65 miljoen een vijftal nieuwe leningen verstrekt aan vijf Overijsselse bedrijven.

Het betreft de bedrijven Blue4Green, Medimate en Solmates uit Enschede, Perrit uit Hengelo en Salland Engineering uit Zwolle. De bedrijven, waarvan de producten wereldwijd worden toegepast, kunnen zich dankzij de lening verder ontwikkelen. De verstrekte leningen leveren samen ruim 40 nieuwe arbeidsplaatsen op en zorgen voor het behoud van ruim 100 arbeidsplaatsen.

Over het fonds

Het innovatiefonds Overijssel is in mei 2013 van start gegaan met een eerste tranche van € 10 miljoen. Dit is een onderdeel van de totale impuls van € 42 miljoen die door provincie Overijssel beschikbaar wordt gesteld om bedrijven in Overijssel te ondersteunen bij het doorvoeren van innovaties..

De focus ligt op ondernemers en samenwerkingsverbanden in de sectoren High Tech Systems, Kunststoffen & Chemie en Gezondheidszorg/Life Sciences en cross-overs. Het doel is om de concurrentiepositie te versterken, werkgelegenheid te behouden en te stimuleren.

Meer informatie is te vinden op:
http://www.overijssel.nl/actueel/nieuws/@186277/innovatiefonds/