Skip Navigation LinksHome | Over ECG | ECG steunt ondernemende mensen in ontwikkelingslanden

ECG steunt ondernemende mensen in ontwikkelingslanden

ECG ondersteunt al meer dan 25 jaar publieke en private organisaties bij het aanvragen en verantwoorden van subsidies. ECG is gespecialiseerd in subsidiebeheer, subsidieadvies en projectadministraties. Onze visie ten aanzien van onze dienstverlening baseert zich op Professionaliteit van dienstverlening, Partnership en maatwerk, Proactiviteit en vernieuwing.

Naast het realiseren van onze doelstellingen vinden wij het ontzettend belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom kiezen wij ervoor om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam Novib te steunen.

Oxfam Novib zet zich in voor mensen die leven in armoede in ontwikkelingslanden. Dankzij hun microfinancieringsprogramma krijgen ondernemende mensen daar een klein krediet. En daarmee krijgen ze de kans een eigen bedrijfje en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Zo kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst én dat van hun land. ECG ondersteunt deze activiteiten omdat wij binnen onze projecten ook vaak zien dat een kleine bijdrage een groot verschil kan maken voor de toekomst.

Wij vinden het als bedrijf belangrijk om niet alleen goede diensten te leveren, maar ook bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Dankzij onze steun krijgen mensen in ontwikkelingslanden toch dezelfde kans als wij. Ze kunnen met een lening een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. Oxfam Novib helpt ons om ons ambassadeursschap en onze maatschappelijke betrokkenheid naar buiten toe uit te dragen.

Oxfam Novib werkt graag samen met het bedrijfsleven aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen door kansarme mensen toegang te geven tot microkrediet. Oxfam Novib gaat uit van de kracht van de mensen zelf. Voor je zelf kunnen zorgen is essentieel voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan. En het draagt bovendien bij aan de duurzame economische ontwikkeling van een land.

 

banner oxfam novib